fbpx
bekeken: 764 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Continental diep in het rood in Q2

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 juli 2020, 13:27

Leestijd: < 1 minuut

Toeleverancier Continental meldt een omzetdaling van bijna veertig procent in het tweede kwartaal. Doorvertaald op jaarbasis zou de onderneming uitkomen op 6,6 miljard euro.

De automotive tak incasseerde een omzetafname van ruim 45 procent, om uit te komen op ruim 2,6 miljard euro. Hoewel het concern zegt dat de situatie bij de diverse activiteiten merkbaar aan het verbeteren zijn, laat het een voorspelling over heel 2020 achterwege. De aanhoudende, wisselende onzekerheid over het coronavirus is de reden. “Productie, logistiek en marktvraag zijn daardoor moeilijk in te schatten.”

Liquiditeit

De totaalomzet mag dan in Q2 dramatisch zijn teruggelopen (met een winstmarge van min 9,6 procent), analisten hadden nóg somberder resultaten voor ogen. Daarom kreeg het aandeel Continental dinsdag wat meer lucht op de Duitse beurs. Eind juni bedroeg de liquiditeitsreserve 10,1 miljard euro .Op 5 augustus komt Continental met de definitieve kwartaal- en halfjaarcijfers, maar de strekking zal dezelfde zijn.

Door te snijden in het dividend sorteerde de onderdelenproducent vorige maand al voor op dieprode cijfers. Topman Degenhart maakte eerder de negatieve balans op door te spreken van het slechtste kwartaal sinds 1945. Hij verwacht een derde kwartaal dat weliswaar financieel beter zal scoren dan het tweede, maar nog steeds achterloopt bij Q3 in 2019.

Tags: , , ,

Marktplaats (eBay) voor 7,9…Porsche: 3D-geprinte zuigers
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties