bekeken: 818 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Corona: IBKI verhoogt examentarieven MBO-mobiliteit

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 mei 2020, 07:50

Leestijd: < 1 minuut

De kosten die gepaard gaan met de 1,5meter-samenleving zijn voor IBKI aanleiding de examentarieven MBO-mobiliteit te verhogen met 20%. De maatregel geldt vanaf 1 juni – en dus niet met terugwerkende kracht tot 29 april, toen de examens werden hervat.

Nu de examinering voor de scholen is hervat, blijken volgens IBKI de kosten per proeve “duidelijk” toegenomen. Op haar website meldt de exameninstantie te verwachten dat de 1,5 meter-samenleving nog lange tijd de nieuwe werkelijkheid zal zijn. Als gevolg van bijbehorende maatregelen zullen de kosten per proeve “mogelijk bijna 30% hoger zijn dan vóór corona.” De verhoging van de examentarieven blijft echter ‘beperkt’ tot 20%. Extra kosten vloeien volgens IBKI voort uit onder meer:

  • verminderde examencapaciteit per vierkante meter en per uur door de aangepaste logistiek onder de noemer 1,5 meter-samenleving
  • extra schoonmaakrondes tussen alle examenrondes
  • extra (schoonmaak)materialen ter bescherming van alle betrokkenen.
  • extra toezichthouders voor het naleven van alle maatregelen
  • extra kosten voor openstelling op zaterdagen en feestdagen (beveiliging, schoonmaak, toeslagen voor werken buiten kantoortijden)
  • aanpassingen in de volledige examenlogistiek en -administratie

Bijdrage

IBKI zal een beroep doen op de branche om een bijdrage te leveren aan deze extra kosten. “We dienen er echter rekening mee te houden dat ook de mobiliteitsbranche op de langere termijn financieel zwaar getroffen zal worden door corona. IBKI wil alle diplomakandidaten die door de scholen worden aangemeld examineren vóór 1 juli 2020. Voor zover nodig en mogelijk geldt dat ook voor de herkansingen.

Tags: , ,

Cornelis van Leeuwen, in het…BrainBee Mahle AIRNEX…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties