fbpx
bekeken: 1234 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Corona update; week 19 viel wat tegen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 mei 2020, 14:57

Leestijd: < 1 minuut

Met een gemiddelde weekomzet van 12.354 euro bleef week 19 – de achtste coronaweek – achter bij de verwachtingen. Overigens was er een duidelijke oorzaak, namelijk de voor velen vrije 5 mei.

Met een gemiddelde omzet van 1.727 euro was het blijkens het weekoverzicht van WESP sowieso een minder goede omzetdag. De consument bleef thuis, daarnaast waren toch nog veel bedrijven dicht. Ook in de autobranche, terwijl 5 mei alleen in de cao van de bandenspecialisten als vrije dag stond, niet in die van Bovag.

Bij de universele autobedrijven daalde het aantal werkplaatsfacturen de afgelopen week met 7,9 procent. De gemiddelde factuurgrootte steeg met 2,2 procent ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Autobedrijven zullen alerter moeten zijn op de omzetmogelijkheden, lijkt het. De laatste twee weken lijkt de dagomzet te worden bepaald door een geringer aantal werkplaatsfacturen, die tegelijkertijd aan de lage kant zijn – terwijl het vaak toch gaat om de reguliere onderhouds- en apk-werkzaamheden. ‘Aandacht schenken en de mogelijkheden aftasten’, is het devies.

Tags: , , , , , ,

Bert de Vidts nieuwe directeur…Taxi ‘coronaproof’ met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties