bekeken: 405 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Coronamonitor: meer twijfels bij Vaco-leden

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 28 mei 2020, 19:59

Leestijd: < 1 minuut

Vaco-leden lijken negatiever gestemd dan twee weken terug over de vraag of de NOW- en andere maatregelen voldoende financiële steun bieden. Dat blijkt uit de vijfde Vaco Coronamonitor, de tweewekelijkse ledenpeiling.

Van de respondenten denkt 9% dat de maatregelen hen onvoldoende steun bieden. Dat is ruim dubbel zo veel als de vorige meting (4%). De trend kan volgens Vaco te maken hebben met de overgang naar het tweede pakket steunmaatregelen, waarvan de details nog verder worden uitgewerkt. Een andere verklaring kan zijn dat deelnemers niet voor steunmaatregelen in aanmerking komen, terwijl ze daar wel recht op menen te hebben.

Rustiger tijden

Toenemende zorg kan ook het gevolg zijn van rustiger tijden die aanbreken voor de bandenservicebedrijven. De wissels van winter- naar zomerbanden verlopen meer gefaseerd dan in voorgaande jaren, als gevolg van de drastische afname van het autogebruik. Naar schatting heeft op dit moment circa 75 tot 80% van de wissels plaatsgevonden, waardoor momenteel meer auto’s op winterbanden rijden dan gebruikelijk. De laatste wissels vinden hoogstwaarschijnlijk in juni plaats, zodat iets later dan ‘normaal’ het gebruikelijke aantal zal zijn voltooid.

Het percentage leden dat nog geen beeld van hun omzetverlies heeft, blijft stabiel op 28%. Het geschatte omzetverlies van de leden bedraagt 21%. Dat is aanzienlijk, maar wel vier procentpunten lager dan in de vierde Coronamonitor. Een grote meerderheid van de VACO-bedrijven (86%) heeft (veel) vertrouwen dat het bedrijf de crisis doorkomt. Verder verwacht 93% van de bedrijven (vooralsnog) geen afscheid te moeten nemen van medewerkers.

Controle

Bandenspecialisten constateren momenteel dat het aantal afspraken voor service of controle van banden van recreatievoertuigen aanzienlijk achterblijft. Bovengemiddeld veel Nederlanders blijven dit jaar naar verwachting in Nederland met hun caravan, camper of aanhangwagen. “Het is belangrijk dat deze vakantiegangers zich realiseren dat de banden van hun recreatievoertuig daarbij wel dezelfde zorg en aandacht verdienen”, meldt Vaco.

De top 3 van impact op de bedrijfsvoering bestaat uit ‘minder klanten’ (44%), ‘minder goed gevulde orderportefeuille’ (44%) en ‘minder werk in de werkplaats’ (43%).

Audi en Capgemini intensiveren…Nico Carucci nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties