fbpx
bekeken: 841 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Coronaprotocollen carrosserie en trailer

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 24 april 2020, 14:30

Leestijd: < 1 minuut

Focwa, RAI Vereniging, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie hebben een akkoord bereikt over coronaprotocollen voor de carrosserie- en trailerbranche. In de sectorbrede richtlijnen staan gedragsregels voor het werk in en buiten de werkplaats. Ze moeten het mogelijk maken om veilig en verantwoord door te werken.

Het gaat volgens de branche voorzichtig de goede kant op met het beteugelen van het coronavirus. Terug naar ‘normaal’ zal echter een zaak van lange adem zijn. Samen plannen maken voor een weg terug is daarom van belang, zegt Steven van Eijck, voorzitter RAI Vereniging. Hij noemt het “cruciaal voor onze economie en werkgelegenheid dat de branche weer door kan. Dat kan alleen door met elkaar na te denken over een veilige en slimme opstart na de periode van de intelligente lockdown”.

Femke Teeling, directeur Focwa: “Onze bedrijven volgen op dit moment al de richtlijnen van het RIVM en nemen zelfs aanvullende maatregelen.”

Zwanny Naber, landelijk bestuurder FNV Metaal: “Ik ben trots dat de carrosseriesector een voortrekkersrol heeft in deze. Deze protocollen kunnen dan ook als basis dienen voor andere branches.”

Akkoord

De coronaprotocollen voor de carrosserie- en trailerbranche zijn akkoord bevonden door de sociale partners. Dit betekent dat deze per vandaag, 24 april 2020, ook van kracht zijn voor de gehele carrosserie- en trailerbranche. De voorgeschreven richtlijnen van het RIVM zijn steeds de basis. Bij wijziging van de inzicht zullen ze worden bijgesteld. Er zijn specifieke protocollen beschikbaar voor:

  • autoschadeherstelbedrijven
  • autoruitherstelbedrijven
  • caravan- en camperschadeherstelbedrijven
  • carrosserie- en trailerbouwbedrijven

Tags: , ,

Lintje voor Steven van EijckCorona-update: werkplaatsomzet…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties