bekeken: 964 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Coronavirus: ‘Techno Classica naar juni’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 maart 2020, 12:24

Leestijd: < 1 minuut

Het Duitse tijdschrift Oldtimer Markt meldt op zijn website dat de klassiekerbeurs Techno Classica wordt verschoven van eind maart naar medio juni. Het oprukkende coronavirus zou volgens de organisatie haaks staan op een publiekevenement dat de vorige keer 190.000 mensen uit 46 landen trok.

Officieel is de maatregel nog niet: de organisatie van het evenement houdt het naar buiten toe vooralsnog op de oorspronkelijke data: 25 t/m 29 maart. Oldtimer Markt baseert zich op informatie vanuit de standhouders, die zondagavond geïnformeerd zouden zijn door beursorganisator S.I.H.A. Verschuiving naar de periode 17 t/m 21 juni zou achter de schermen de meest wenselijke optie zijn. Inmiddels hebben ook andere media de signalen die duiden op een naderend uitstel gemeld.

Claims

Zowel de organisatie als de exposanten zouden wachten op een heldere uitspraak van de lokale overheid. Die beperkt zich tot nu toe echter tot vage algemeenheden en adviezen. Niet alleen de gezondheidsaspecten spelen een rol maar ook de financiële kant: wie is aansprakelijk voor eventuele claims (standbouw, logistiek, hotelkamers)? Hakt de regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen de knoop door, dan is juridisch gezien sprake van overmacht. Overeenkomsten tussen standhouders, de organisatie en het beursbedrijf zouden daarmee ongeldig worden. Maar in het geval van een verschuiving blijven de contracten gewoon in tact. De vraag is ook in hoeverre de alternatieve data passen binnen de agenda’s van de diverse belanghebbenden. (foto: Techno Classica)

Tags: , , ,

‘Alleen merkerkenning…Frits Kroymans eigenaar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties