fbpx
bekeken: 3056 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,52)

Curatoren achten bestuur Kroymans niet aansprakelijk

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 maart 2016, 11:35

Leestijd: < 1 minuut

Voor het faillissement in maart 2009 van de toenmalige Kroymans Groep is volgens de curatoren niemand van het bestuur persoonlijk aansprakelijk te stellen.

Van roekeloos gedrag en/of onverantwoorde investeringen was geen sprake. Wel uiten de curatoren (Fort Advocaten en Van Benthem & Keulen) in de meest recente rapportage hun twijfels of de bestuurders destijds voldoende scherp zijn geweest. Bijvoorbeeld om tijdig te kunnen schakelen op veranderende marktsituaties en kredietverhoudingen. De scepsis is echter van onvoldoende gewicht om de Kroymans-top met terugwerkende kracht aansprakelijk te stellen.

Geheel zonder zonde was het concern nu ook weer niet, stellen de curatoren. Zo maakte Kroymans Import Europe (Cadillac, Corvette, Hummer) zich schuldig aan onregelmatigheden in de administratie; op die manier manipuleerde de Kroymans-dochter het resultaat. Ook de (financiële) ondersteuning door de autofabrikant had niet gemogen. Alles overziende is er echter geen oorzakelijk verband met het faillissement, aldus de curatoren.

In de nadagen van het concern was Guy Demunyck bestuursvoorzitter en Ad Scheepsbouwer commissaris. Demuynck stapte in augustus 2008 op, ruim een half jaar voor het faillissement van Kroymans Groep.

Tags: , , ,

Sator breidt Brembo remmenlijn…'Klant Nokian kan geld…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties