fbpx
bekeken: 589 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘Dag van het Autogas’ gaat dit jaar digitaal

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 28 oktober 2020, 16:23

Leestijd: < 1 minuut

Platform Autogas organiseert woensdag 4 november de jaarlijkse Dag van het Autogas. Het is de derde keer dat de branchevereniging aandacht vraagt voor de voordelen van het rijden op LPG. Ditmaal zijn de activiteiten uitsluitend digitaal te volgen, via autogas.nl.

“Autogas is de ideale transitiebrandstof voor het bestaand wagenpark”, stelt voorzitter Jordy Vrugt van het Platform Autogas. “Zelfs als er in 2030 ruim twee miljoen elektrische auto’s rondrijden, dan houden we nog steeds miljoenen benzineauto’s over. Gebruik daarom autogas voor het bestaand wagenpark om een directe besparing te realiseren op het gebied van CO2, fijnstof en stikstof.”

Ombouwkosten

Doel van de Dag van het Autogas is een zo breed mogelijk publiek te informeren over technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. De ombouwkosten zijn volgens het platform “relatief laag”. Bovendien zou tegenwoordig praktisch iedere benzine- en hybride auto’s plek bieden voor een autogassysteem. De brandstof wordt in Nederland gedistribueerd via een netwerk van meer dan 1.300 tankstations.

Omdat het moeilijk is, zo niet verboden om een evenement te organiseren waarbij talloze mensen bij elkaar komen, richt de organisatie zich dit jaar op digitale benadering: via de website, social media kanalen (op 4 november vindt een webinar plaats) en via ingekochte radioreclame bij Qmusic en L1. Ook zijn/worden mailingen uitgestuurd naar onder meer de politiek en rijschoolhouders. Verder staan de inbouwcentra letterlijk open om mensen persoonlijk te ontmoeten. In dat verband zullen ze zelf in hun regio nog berichten versturen.

Internationaal

Sinds vorig jaar is de Dag van het Autogas onderdeel van een internationaal concept: in meer dan veertig landen is 4 november de internationale Dag van het Autogas, georganiseerd door de World LPG Association.

Tags: , , , ,

Samenwerking Mengelers en…Onderdelen als klantenbinder
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties