bekeken: 1680 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)

DAS 3000 Bosch op alle schadelocaties Stern

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 10 maart 2020, 13:30

Leestijd: < 1 minuut

Alle dertien schadeherstelvestigingen van Stern zullen vanaf midden maart beschikken over een Bosch DAS 3000 ADAS-kalibratiesysteem. Stern bestelde de kalibratietoestellen via Fource (Rijsbergen) bij Nijboer Blijstra Techniek.

Voorafgaand aan de levering en installatie krijgen alle medewerkers van Stern Schadeherstel een training over het gebruik van de DAS 3000. Dat gebeurt in het opleidingscentrum van Nijboer Blijstra Techniek in Putten. Guus Baris, directeur Schadeherstel van Stern: “We vinden het belangrijk dat onze medewerkers opgeleid zijn om met dit toestel aan de slag te gaan. Ook dat is een onderdeel van de service aan onze klanten.”

Fabrieksdata

Voor schadeherstelbedrijven is ADAS-kalibratie een steeds vaker voorkomende taak. Zo moeten na schadeherstel, zoals het vervangen van de voorbumper, de voorruit of werkzaamheden aan het onderstel, de ADAS-hulpsystemen gekalibreerd worden.

Stern koos voor Bosch vanwege de kwaliteit van DAS 3000 en de bestaande, jaren lange samenwerking met het merk. “Bovendien beschikt Bosch als toeleverancier over erg veel fabrieksdata”, voegt Baris toe. “Dit is ook voor ons als schadehersteller erg belangrijk. Wij herstellen schade op een kwalitatief hoogwaardige wijze, conform de fabrieksvoorschriften. Daarom is het belangrijk dat we de ADAS op de herstelde voertuigen kunnen kalibreren met de oorspronkelijke data. Met de DAS 3000 en het KTS-diagnosetoestel hebben onze vestigingen daartoe de juiste tools.”

De partners in de transactie (vlnr.) waren vanmiddag te gast bij Nijboer Blijstra Techniek: Guus Baris, Hans Sportel (regiomanager Sternpoint), John Schoorel (key accountmanager Fource) en Jack Keizer (technical sales manager NBT).

Tags: , , , ,

Laad-deal Justplugin, Carprof,…Ook Automechanika Istanbul…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties