fbpx
bekeken: 2584 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Deadline gehaald: 605 Focwa-certificeringen

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 3 mei 2017, 16:18

Leestijd: < 1 minuut

Op de deadlinedatum van 1 mei hebben 605 schadeherstelbedrijven de Focwa Standaard behaald. Er zijn nog 91 bedrijven die dispensatie hebben aangevraagd. Naar verwachting zullen zo’n tweehonderd bedrijven afvallen.

Met ingang van 1 mei moeten schadeherstellers die lid zijn van Focwa, voldoen aan de nieuwe Standaard. Er is keuze uit twee categorieën: cosmetisch schadeherstel (1) en complex, totaal schadeherstel (2). Het overgrote deel van de bedrijven heeft gekozen voor categorie twee.

Ook het merendeel van de landelijke schadeketens (Schadenet, ASN, ABS en AHG) is gecertificeerd. Schadeketen AAS heeft gekozen voor een individuele aanpak van de certificering. Naar verwachting zullen al hun vestigingen op korte termijn voldoen aan de Standaard.

Focwa Schadeherstel telt 968 leden, waaronder ook 68 leden die actief zijn in truckschade en de zogenaamde Schade Lite-bedrijven (spot repair en uitdeuken zonder spuiten). Voor deze bedrijven geldt vooralsnog geen verplichting tot certificering.

Verwacht wordt dat zo’n 200 bedrijven niet aan de nieuwe Standaard kunnen of willen voldoen. De herstellers kunnen waarschijnlijk tot het einde van dit jaar lid blijven van Focwa. Maar de branchevereniging wil er alles aan doen om deze bedrijven te stimuleren toch te kiezen voor de certificering.

Nieuwe stijl

De brancheorganisatie introduceerde de nieuwe Standaard ruim anderhalf jaar geleden, met als uitgangspunt: veiligheid, kwaliteit en professionalisering. Om de leden te helpen bij de certificering, ontwikkelde Focwa een Self Assessment Tool. De audits zijn uitgevoerd door certificerende instanties, zoals Kiwa, Dekra of SGS.

Focwa beschouwt de doorvoering van deze Standaard als één van de belangrijkste wapenfeiten van de ingezette vernieuwing. In het persbericht zegt Focwa dan ook ‘erg trots te zijn op haar leden die massaal kiezen voor veiligheid’.

Startmotoren Bosch in Chinese…Fiesta neemt koppositie Golf…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties