bekeken: 1394 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Dealer versus universeel

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 23 mei 2017, 12:58

Leestijd: 1 minuut

Er is altijd een zeker cultuurverschil tussen officiële merkdealers en universele bedrijven. Dat is een uitdaging voor Dijkwel Auto Shopping Centre in Ritthem. Het universele bedrijf is namelijk sinds enige tijd ook erkend Renault-reparateur.

Alexander en Hans Dijkwel van het gelijknamige Auto Shopping Centre in het Zeeuwse Ritthem noemen het erkende Renault reparateurschap voor het gemak maar Dealer Light: “We zijn in feite gelijk aan een Renault-dealer, maar dan zonder de verkoop van nieuwe auto’s.”

Daar zit een hele historie achter. Dijkwel werd in 1956 door de opa van de huidige Dijkwels opgericht en zat sinds 1963 in Middelburg, waar het overging in handen van de vader van Alexander en Hans en hun ooms. In 1979 werd Dijkwel Renault-dealer, in 1981 kwam daar nog een Peugeot-dealerschap bij. Daarna werd het bedrijf opgesplitst. Een van de broers is nog altijd Peugeot- en Citroën-specialist, het merk Renault bleef bij vader en kwam later bij de zoons Dijkwel terecht. Tot 2003, toen een beleidswijziging van Renault Nederland ertoe leidde dat het dealerbedrijf werd verkocht aan een collega. Alexander en Hans kochten vervolgens een garagebedrijf in Ritthem: “Bergingsbedrijf Kuzee had een klein APK-station met één monteur. Dat hebben we overgenomen en er nog een showroom bij gehuurd. Zo zijn we begonnen, sindsdien zijn we uitgegroeid tot een mooi bedrijf met zeven monteurs!”

Lees het hele artikel in Aftersales Magazine 5, dat onlangs is verschenen.

Tags: , ,

‘Accountant schuldig aan…Elektrische Renault laadt op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties