bekeken: 845 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Dealers starten opleiding autotechnicus

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 22 oktober 2019, 12:53

Leestijd: < 1 minuut

In samenwerking met het Vista College in Heerlen investeren de Limburgse autodealers Keram, Janssen-Kerres, Welling, Wealer en Smeets in een nieuwe mbo-opleiding tot automonteur.

Behalve financieel zijn ze ook inhoudelijk betrokken bij de ontwikkeling van de ‘Topdealerclass’. Deze driejarige opleiding moet monteurs kennis en vaardigheden bijbrengen om, beter dan volgens de initiatiefnemers nu gebeurt, voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen, met name elektrisch rijden en hybride.

Schaarste

Gisteren is de aftrap gegeven. Het Vista College hoopt volgend jaar de eerste klas met negentien leerlingen te kunnen starten. Dat is hard nodig, want juist in een fase waarin het vak sterk verandert, kiezen almaar minder jongeren voor een opleiding tot autotechnicus. Bij de zender 1Limburg (foto) zegt aftersalesmanager Lars Leerssen van Wealer Autogroep dat het probleem niet alleen zit in tekort aan personeel maar ook in onvoldoende aansluiting op de praktijk. “Wij en onze collega’s hier in de regio vonden het opleidingsniveau te min voor de nieuwe voertuigtechnieken. De Topdealerclass zorgt dat leerlingen bij ons instromen met kennis van moderne technieken en een beter basisniveau.”

Buitenland

Liever dan toekomstig personeel uit het buitenland te halen investeren de vijf autobedrijven in personeel uit de eigen provincie. De aanstaande mbo’ers van de nieuwe opleiding kunnen na afronding direct aan de slag bij de deelnemende garagebedrijven.

Hyundai komt met zelflerende…ACM: verzekeraar verstoort…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties