bekeken: 1244 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Deelauto vaak de belangrijkste auto

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 28 januari 2020, 12:16

Leestijd: < 1 minuut

30 procent van de vaste gebruikers van een deelauto maakt daar slechts incidenteel gebruik van, 50 procent gebruikt hem maar enkele keren per jaar. Toch is de deelauto voor de meeste huishoudens die er gebruik van maken de belangrijkste auto. Voor 45 procent is het zelfs de enige auto die zij gebruiken.

Dat zijn enkele opvallende conclusies uit de Smart Mobilitymonitor van kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders en Improof Research, die woensdag 5 februari tijdens het Smart Mobilitycongres in Bunnik wordt gepresenteerd.

Consumentenonderzoek

Wanneer het gaat over nieuwe vormen van mobiliteit gaat de aandacht meestal uit naar technologische aspecten, of de ideologie achter een innovatie. Opvallend genoeg is er weinig onderzoek beschikbaar over de acceptatie van nieuwe mobiliteitsvormen door de consument. De Smart Mobilitymonitor brengt juist het begrip en de acceptatie van veranderende mobiliteitsvormen door de consument overzichtelijk in beeld.

Sprekers

Tijdens het event in Bunnik zal onderzoeker Peter Mulder een algemene presentatie verzorgen over de totstandkoming van de monitor. Verder zal Stijn de Groen een toelichting geven bij een onderzoek naar toekomstige mobiliteit dat KPMG onlangs publiceerde. Er is een paneldiscussie met Jan van Delft (Vereniging Zakelijke Rijders), Paul Rooijmans (Tranzer), Yorick Tomassen (Centraal Beheer) en Arjos Bot (Arval). Victor van den Berg (Radiuz) presenteert de eerste resultaten van een pilot met Mobility as a Service op de Amsterdamse Zuidas en Michael van den Berg deelt de ervaringen met een proef met autodelen bij ING.

Kortom: een vol programma, dat van diverse kanten het fenomeen smart mobility belicht en dat met de Smart Mobilitymonitor een goede start is voor wie met smart mobility aan de slag wil. Aansluitend is er een borrel en walking dinner.

De Smart Mobilitymonitor wordt gepresenteerd tijdens het Smart Mobilitycongres op 5 februari in De Landgoederij in Bunnik. Inschrijven kan via de website van Automotive Insiders.

Tags: , , ,

Prijs is geen bewijsGrote brand bij autobedrijf in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties