fbpx
bekeken: 2740 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,70)

Dekra en VOC leiden samen op

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 mei 2011, 10:10

Leestijd: < 1 minuut

Dekra Automotive heeft onlangs een contract getekend met de stichting Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) voor permanente educatie van zijn autoschade-experts. De organisatie is daarmee de eerste die gebruikmaakt van de dynamische toets die VOC heeft ontwikkeld.

Met het nieuwe programma Permanente Educatie Schadeafhandeling bedient VOC de twee doelgroepen verzekeringsexpert en schadecalculator. Zij hebben weliswaar elk een eigen belang, maar gaan bij hun werk uit van dezelfde basiskennis.
Het zogenaamde e-learningsysteem meet constant de kennis van deelnemers en leert steeds bij. De deelnemer wordt getest op zijn kennis van onder meer reparatievoorschriften, voertuigtechniek, Audatex, ketenprocessen, calculatietechniek. Meteen erna krijgt hij op zijn beeldscherm te zien welke antwoorden goed waren en welke fout. Het systeem geeft ook aan waarom een antwoord goed of fout is bevonden.
Voor Dekra heeft VOC ook een groot aantal verzekeringstechnische aspecten toegevoegd en onderwerpen op het gebied van bedrijfsvoering.

De basis van het online systeem is een up-to-date itembank met tienduizenden vragen en antwoorden. Dagelijks komen er items bij of worden onderwerpen aan de stand van de techniek aangepast. Voor elke deelnemer worden steeds willekeurig vragen uit de bank gehaald. Fraude of misleiding van de toets is volgens VOC niet mogelijk.

Abonnementen voor deelname aan het programma hebben een looptijd van drie jaar. Bedrijven die aangesloten zijn bij het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Carrosseriebranche (OOC) kunnen in aanmerking komen voor OOC-subsidie.

Tags: , , ,

Nition nieuw bedrijf in…Fiat en Chrysler trouwen voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties