fbpx
bekeken: 2137 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,75)

Den Bosch duurste hoofdstad autoverzekering

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 juli 2016, 13:25

Leestijd: 2 minuten

Van alle Nederlandse hoofdsteden is Den Bosch de duurste voor een autoverzekering. Zowel een WA, een WA beperkt casco als een WA volledig casco lopen er het meest in de papieren. Dat leert premieonderzoek door vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl.

Gemiddeld bedraagt de premie voor een autobezitter in Den Bosch 28,51 euro per maand. Haarlem en Den Haag staan op plek twee en drie. Het noorden van het land is aanmerkelijk goedkoper, met het laagste gemiddelde (18,20 euro) voor de stad Groningen.

In 2015 voerde de vergelijkingswebsite eenzelfde onderzoek uit. Toen kwam Utrecht naar voren als de duurste stad om een personenauto te verzekeren. Dat ditmaal Den Bosch koploper is, vloeit voort uit onder meer het risicoprofiel. Van alle Nederlandse provincies werd afgelopen jaar in Noord-Brabant het grootste aantal schadeclaims ingediend bij autoverzekeraars. Gegevens van het Verbond van Verzekeraars komen neer op 33,9 claims per 1000 personen. Daarmee is de provincie een uitschieter ten opzichte van schadeclaims in andere provincies. In Den Bosch is er bovendien een hoog risico op diefstal van auto’s, maar ook diefstal uit/vanaf personenauto’s. Denk hierbij aan diefstal van autoradio’s of buitenspiegels. De Brabantse provinciehoofdstad scoort met 12,3 diefstallen per 1000 inwoners veel hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,9 diefstallen per 1000 inwoners. 

Drie typen personen

Bij de vergelijking zijn de Nederlandse hoofdsteden getoetst op basis van de gemiddelde premies voor drie verschillende typen personen:

  • Een starter van 25 jaar oud met 5 schadevrije jaren en een Volkswagen Golf.
  • Een persoon van 40 jaar oud met 15 schadevrije jaren en een Volvo V70.
  • Een senior van 70 jaar met 30 schadevrije jaren en een Toyota Yaris.

Voor ieder type persoon en voor iedere stad zijn vergelijkingen gemaakt voor zowel de WA, WA beperkte casco als de WA volledig-cascodekking. Het aantal gereden kilometers is constant gehouden op tienduizend kilometer per jaar. Voor de vergelijkingen is de postcode van het centrale treinstation van iedere stad gebruikt.

Gemiddelde maandelijkse premie in euro’s per hoofdstad:

Den Bosch € 28,51
Haarlem € 28,21
Den Haag € 22,83
Utrecht € 22,38
Maastricht € 21,92
Lelystad € 20,13
Arnhem € 20,03
Zwolle € 19,05
Middelburg € 18,87
Assen € 18,79
Leeuwarden € 18,72 
Groningen € 18,20

Over Autoverzekering.nl

Autoverzekering.nl heeft als doel om de consument te helpen bij het vinden van een autoverzekering met de best aansluitende dekking tegen de laagst mogelijke prijs. Door autoverzekeringen onafhankelijk te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit kan de consument de keuze maken om over te stappen naar een autoverzekering die past bij de huidige situatie. Zo wil Autoverzekering.nl de markt transparanter en inzichtelijker maken voor de consument.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Tags: ,

Rob Benjamins vervangt Dolph…Beurtindicator bij Autolease…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties