fbpx
bekeken: 886 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Diesel Büchli en het verdwenen vermogen

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 3 juni 2019, 12:50

Leestijd: < 1 minuut

Stilvallen op een bergroute door acuut vermogensverlies, met aan de trekhaak de caravan. Het is de nachtmerrie van elke vakantieganger. Op zijn eigen tv-kanaal legt Diesel Büchli uit hoe de specialist in brandstofsystemen het mankement simuleerde – en daarmee bijdroeg aan een oplossing.

Het online te bekijken Büchli TV behandelt onder meer de aanpak van verstopte roetfilters, het testen van verstuivers en defect rakende injectoren. “We gebruiken dit medium nu bijna twee jaar”, zegt directeur  Hans Gerrits. “De onderwerpen worden goed bekeken en leunen sterk op onze praktijk. De informatie wordt ook op YouTube gezet, zodat we onze expertise en ervaringen breed kunnen delen met onze doelgroep, het autobedrijf.”

4-Drive

In de nieuwe reeks is er onder meer aandacht voor acuut wegzakkend motorvermogen. De eigenaar van het nog jonge voertuig gaat terug naar de merkdealer. Die kan de situatie die zich voordeed in de Zwitserse bergen echter niet simuleren in zijn werkplaats. Op de 4-Drive vermogenstestbank bij Diesel Büchli kan dat wél. Wat blijkt: bij 110 graden Celsius van de koelvloeistof is er niets aan de hand, maar slechts drie graden warmer zakt de motor terug naar zestig procent van zijn vermogen. Loopt de koelvloeistoftemperatuur nog verder op, dan blijft op de testbank helemaal geen vermogen meer over. Op het dashboard staat intussen de meter nog niet in het rood. Gewapend met deze wetenschap gaat de eigenaar terug naar de dealer en/of importeur. Wordt dus vervolgd.

Tags: , , , , , ,

1 op 350: elfde editie HAN…e-208 is ‘begin’…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties