bekeken: 3202 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Toyota zegt diesel vaarwel

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 6 februari 2018, 12:57

Leestijd: 1 minuut

Diesels zitten over de breedte van de markt op het strafbankje. Weinig merken gaan zo ver als Toyota begin december 2017. De autofabrikant kondigde aan de gangbare typen in Nederland niet langer met een dieselmotor aan te bieden. We duiken in de wagenparkcijfers voor een nadere analyse.

In het gehele wagenpark van ons land valt zon 16 procent in de categorie diesel. Voor Toyota is dat aandeel slechts 6 procent. Van alle Toyota’s in het actieve park is driekwart benzineauto. Dat ligt lager dan in het volledige wagenpark, waar vier van de vijf auto’s benzine tankt.

Hybride

Dat beide segementen voor Toyota kleiner uitvallen is niet zo vreemd. De afgelopen twintig jaar zette het merk immers de hybride op de kaart en dat is goed te zien aan de Toyota’s die in Nederland rondrijden. Bijna een op de vijf Toyota’s is een hybride. In het volledige wagenpark blijft dat aandeel tot 3 procent beperkt.

Lees het hele artikel over Toyota’s wagenparkstatistieken in nummer 1 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 26 januari is verschenen.

Tags: , ,

Tomtom verliest op…68 procent leaserijders…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties