bekeken: 547 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Digitale koppelmeter voor hoge toerentallen

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 9 juli 2019, 11:53

Leestijd: 1 minuut

De nieuwe T40B digitale koppelmeter van HBM is in staat om een aanzienlijk hoger toerental te meten dan conventionele koppelmeters. De sensor is geschikt voor een meetbereik van 1, 2 en 3 kNm bij een toerental tot wel 23.000 omwentelingen per minuut. Deze koppelmeter is bij uitstek geschikt voor toepassingen in onder meer testbanken.

Met de nieuwe koppelmeter speelt HBM handig in op een nieuwe vraag uit de markt. Elektrische motoren en aandrijvingen werken namelijk met aanzienlijk hogere toerentallen dan verbrandingsmotoren. Daarmee wordt het testen van aandrijvingen met traditionele koppelmeters een steeds grotere uitdaging.

Compatible

De koppelmeter heeft een geïntegreerd magnetisch systeem voor het meten van het toerental. Hierdoor kunnen autotechnici de efficiency van de aandrijflijn van een groot aantal voertuigen testen. De sensor werkt zowel met analoge als digitale interfaces samen. Zodoende is de T40B compatible met verschillende typen testbanken.

Tags: , ,

Bosch verlengt levensduur…Vmbo-jongens willen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties