bekeken: 4050 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)

Distributie accu’s Bosch via Platinum in Leerdam

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 30 oktober 2017, 13:50

Leestijd: < 1 minuut

Acculeverancier Platinum International, eerder dit jaar van start gegaan in Leerdam, gaat per 1 november de volledige Bosch-batterijenrange distribueren in de Nederlandse markt. De bevoorrading van de vestiging (het voormalige Wilco-pand) vindt dezer dagen plaats.

De onlangs gesloten overeenkomst met Bosch Benelux heeft uitsluitend betrekking op batterijen, niet op de overige onderdelen uit het automotive aftermarketpakket. Levering aan het garagebedrijf verloopt via de grossiers die Platinum bevoorraadt.

Groei

Platinum International Ltd is Groot-Brittannië’s grootste distributeur van automotive batterijen (en levert ook smeermiddelen). De onderneming is actief vanuit elf depots in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Momenteel verkoopt ze meer dan 1,3 miljoen accu’s per jaar. Ruim twee jaar geleden voegde Platinum het Bosch-acculabel toe aan zijn programma. De overeenkomst leidde in het Verenigd Koninkrijk tot groei, niet tot de door het merk gevreesde verschuiving binnen bestaande afzetkanalen.

Geen prijsoorlog

Ook op de Nederlandse markt worden Bosch-accu’s reeds via andere kanalen geleverd. “Maar het succes in het Verenigd Koninkrijk heeft bij de fabrikant de drempel verlaagd om ook in andere landen meerdere distributeurs aan te stellen”, zegt Thomas Draisma, Business Development Manager bij Platinum International. Draisma werkte voorheen bij Philips Automotive Lumileds. Hij stelt geen prijsoorlog te willen ontketenen en zal het merk niet aanbieden bij grossiers die het al voeren. “Ons gemeenschappelijke doel is om in de Nederlandse autobranche de totale markt voor Bosch-batterijen te vergroten.” Naar Engels model hoeven orders die ‘Leerdam’ (foto) binnenkrijgt geen minimumaantallen of -waarde te hebben.

Tags: , , , ,

Onbemand is onbemind:…TU Automotive van start
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties