fbpx
bekeken: 4501 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,63)

Dreiging structureel occasiontekort

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 februari 2013, 12:44

Leestijd: < 1 minuut

Vooruitlopend op het aankomende Remarketing Event 2013 in Almere op 21 maart, constateert CRM Used Car Management een opvallende verschuiving in de tweedehands automarkt.

Merkdealers van de volumemerken hebben een voorraad gebruikte auto’s die in januari van dit jaar 20 procent lager was dan januari 2012. Bij de premiummerken is dat teruggelopen met 12 procent. Door deze ontwikkeling dreigt een tekort aan gebruikte auto’s.

Jeroen van den Broek, commercieel directeur van CRM Used Car Management: “Een van de oorzaken is het fiscale regime, wat een relatief groot aantal leaserijders voor juli 2012 heeft doen besluiten een kleinere, fiscaal gunstigere auto te gaan rijden. Tegenover deze nieuw verkoop stonden relatief, weinig inruilers. Normaal gesproken constateren we juist in januari een stijging van de voorraadpositie bij merkdealers. Dit lijkt er toch wel op dat we afstevenen op een structureel tekort van aanbod van gebruikte auto’s.”

Volgens Rob Henneveld, eigenaar van adviesbureau Global Automotive Consultancy, geeft deze situatie aan dat het fiscale beleid van de overheid een enorme impact krijgt op de gebruikte autosector. “Bestaande voorraden krimpen zonder dat daar verkoopbare auto’s voor terugkomen en dat betekent minder transactiemogelijkheden. Gericht bijkopen is de enige oplossing om de omzet en het aanbod op peil te houden en dat vergt extra inspanning.”

Tags: , , , ,

Toyota lauwert ContinentalKuhne introduceert Budget…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties