bekeken: 974 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

‘Drie miljoen autonome auto’s in 2028’

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 30 september 2019, 10:20

Leestijd: < 1 minuut

“De productie van level 3 en 4 autonoom rijdende voertuigen zal tegen 2028 jaarlijks zo’n 3 miljoen stuks bedragen.”

De Britse data-analist Global Data spreekt deze verwachting uit nadat bekend werd dat Hyundai en Aptiv een joint venture ter waarde van 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) hebben opgericht om in 2022 een platform voor robottaxi’s te kunnen starten.

“Bedrijven zullen de daarvoor relevante technologieën nu moeten ontwikkelen en testen, willen zij deel blijven uitmaken van de markt voor deze voertuigen. Die ontwikkeling is namelijk nu gaande.”

Non-traditioneel

“De joint venture van Hyundai en Aptiv laat zien dat er behoefte is aan bedrijven die kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van technologieën voor autonoom rijden. Die gaan voorbij aan de manier waarop de auto-industrie traditioneel is ingericht. We zien nu al non-traditionele softwarehuizen samenwerken met autofabrikanten.”

“Dat Aptiv in staat is om essentiële technologieën te leveren maakt het een heel sterke partner voor een autofabrikant, Hyundai in dit geval. Autofabrikanten op hun beurt zullen onconventioneel moeten denken bij de ontwikkeling van steeds geavanceerdere technologieën die buiten het traditionele automotive ecosysteem liggen. Ze kunnen het niet alleen.”

Tags: , , ,

Vrooam blij verrast met…Column Barend Luiting:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties