fbpx
bekeken: 2911 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,77)

Drukbezocht afscheid Gertjan Sluijter

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 november 2016, 09:30

Leestijd: < 1 minuut

Een dwarsdoorsnede van de Nederlandse aftermarket was afgelopen vrijdag aanwezig bij de afscheidsreceptie van Gertjan Sluijter. De inmiddels ex-directeur van Hella Benelux gaat per 1 december officieel met pensioen.

Gertjan Sluijter gaf bijna dertig jaar leiding aan de onderneming, die in 1972 opging in de Duitse moeder maar in de markt tot 2002 nog de familienaam Sluyter (met Griekse y) voerde. Met het aanstaande vertrek verdwijnt tevens de laatste connectie met de oorspronkelijke firma.

Intern werd Sluijter per 1 september jl. opgevolgd door Marco van der Aa. Op bestuurlijk vlak was hij vele jaren actief voor de afdeling RAI Autovak, onder meer als voorzitter van het tentoonstellingscomité. Namens RAI Vereniging sprak Jeroen van de Braak, secretaris Autovak, daarover publiekelijk zijn dank uit. Het Duitse moederbedrijf loofde, in de vorm van een videoboodschap, zowel de zakelijke als de persoonlijke relatie met Sluijter.

Na diverse andere toespraken was vrijdag het slotwoord aan de oud-directeur. Die stipte onder meer de speelruimte aan die hij vroeg – en kreeg – van het moederconcern in Lippstadt. De goede financiële resultaten, in combinatie met de nadruk die Sluijter intern legde op tijdige en correcte aanlevering van gegevens, zorgden dat Hella Benelux door de jaren heen een relatief zelfstandige koers kon blijven varen. Ook bij het draaien van pilots voor nieuwe ontwikkelingen binnen de internationale Hella-organisatie werd vaak een beroep gedaan op de Benelux-organisatie in Nieuwegein. 

Tags: , , ,

Europese autofabrikanten op…Focwa gaat tevredenheid meten
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties