bekeken: 8449 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Duitse occasion heerst opnieuw bij Autoscout

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 25 januari 2018, 12:27

Leestijd: < 1 minuut

De top vijf van meest gezochte occasionmerken in Nederland bestaat uit Volkswagen, Renault, Opel, Ford en Peugeot. Dit blijkt uit het jaarlijkse Europe Report van Autoscout24, gebaseerd op vraag en aanbod van twee miljoen occasions in zeven Europese landen: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje.

Wat in ons land opvalt, zegt directeur Jurgen Vugts van Autoscout24.nl, is de kennelijke scheefgroei in populariteit en aanbod. Zo staat BMW op plek twee van de meest gezochte occasionmerken, maar komt het niet terug in de top-vijf van aangeboden merken. “Andersom geldt hetzelfde; er worden veel Renaults aangeboden in Nederland, maar minder mensen zoeken op dit merk als ze een occasion willen kopen.”

Eigen merk

Op Europese schaal blijkt de top-vijf van meest gezochte tweedehandsjes vooral van Duitse afkomst: BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen en (Amerikaans) Ford. Gekeken naar het aanbod staat een merk uit eigen land op nummer één in Duitsland (Volkswagen), Frankrijk (Renault) en Italië (Fiat). Op modelniveau beleeft de BMW 3-serie een jubileum: tien jaar op rij het meest gezocht op AutoScout24 in Europa. Ook van de nummers twee tot en met vijf stond de wieg in Duitsland: Volkswagen Golf, Audi A4, BMW 5-serie en Mercedes-Benz C-Klasse. In Nederland en Italië is overigens niet de 3-serie maar de Golf het populairste occasionmodel.\

Afgelopen jaar is in de Autoscout24-database zwart nog iets populairder geworden als carrosseriekleur. Op gepaste afstand volgen grijs, wit, zilver en blauw.

Prijsstijging

Ondanks de kleine toename in zoekopdrachten is de gemiddelde prijs van een gebruikte BMW 3-serie (17.444 euro) relatief gelijk gebleven. De andere vier populairste modellen zijn daarentegen in prijs gestegen – met name de BMW 5-serie. Dit is de gemiddelde prijs waarvoor de vijf populairste occasionmodellen verkocht worden:

  • BMW 3-serie: 17.444 (+0%)
  • Volkswagen Golf: 15.662 (+5%)
  • Audi A4: 20.124 (+4%)
  • BMW 5-serie: 25.708 (+8%)
  • Mercedes-Benz C-Klasse: 23.665 (+5%)

Tags: , ,

Fastned verliest opnieuw in…Jeroen Kruisweg gaat ALD…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties