bekeken: 951 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Duitse overheid dwingt Daimler tot recall

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 12 juni 2018, 09:32

Leestijd: < 1 minuut

Volgens het Duitse ministerie van Transport hebben 774.000 Mercedessen in Europa illegale software aan boord. Het ministerie heeft Daimler in Duitsland daarom verplicht om 238.000 voertuigen terug te roepen.

Dat meldt persbureau Reuters. Het gaat met name om voertuigen uit de Mercedes-Benz C-Klasse, de Vito met dieselmotor, alsook de GLC.

Oplossing

Ceo Dieter Zetsche van Daimler zei maandag 11 juni nog dat de autofabrikant een technische oplossing heeft gevonden om de software te updaten en dat hij daarom verwacht dat Daimler een boete zal kunnen ontlopen.

Het is voor het eerst dat een overheid een autofabrikant dwingt tot een recall. Voorheen waren het altijd autofabrikanten zelf die tot een recall besloten. Daimler staat ook nog altijd op het standpunt dat niet is uitgemaakt dat het concern in overtreding is. Volkswagen heeft in het dieselschandaal wel schuld bekend en toegegeven dat het de software van auto’s heeft aangepast zodat in testsituaties een gunstiger uitstoot kon worden gemeten.

Nederland en België

Gevraagd naar wat een en ander betekent voor de markten in Nederland en België beperkt Mercedes-Benz Benelux zich tot een bevestiging dat de recall plaatsvindt en dat “openstaande rechtsvragen tijdens de behandeling van de bezwaarprocedures zullen worden beantwoord”.

Tags: , , , ,

Arval verlengt samenwerking…Elke auto kunnen delen, in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties