fbpx
bekeken: 1059 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Duitse regering richt pijlen op Mercedes

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 mei 2018, 11:54

Leestijd: < 1 minuut

Na het emissieschandaal met Volkswagen ligt nu Mercedes onder het vergrootglas van de Duitse regering. Ook die Duitse autofabrikant zou de uitstoot gemanipuleerd hebben.

Dinsdag 29 mei werd bekend dat de Duitse regering om te beginnen de toelating van de nieuwe Mercedes-Benz Vito heeft ingetrokken. Dit is een bestelwagen met een 1,6 liter euro 6 dieselmotor. Daarnaast zijn ook personenwagens van Mercedes nu verdacht. In totaal zou het gaan om 750.000 auto’s, naar schatting van verschillende Duitse kranten.

Veertien dagen

De Duitse minister voor Verkeer, Andreas Scheuer, heeft Daimler-chef Zetsche veertien dagen de tijd gegeven om te reageren op zijn vragen over de vermeende manipulatie van de emissiewaarden. Zetsche staat voor een groot dilemma. Als hij bekent tegenover Scheuer kan hij rekenen op een vervolging door de Amerikaanse autoriteiten. In de VS loopt eveneens een onderzoek naar Mercedes-modellen. En als Zetsche iets niet wil, is het wel dat hij in de VS persoonlijk aansprakelijk gesteld wordt.

Tags: , , ,

Cargarantie: reparatiekosten…Vredestein introduceert nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties