bekeken: 3358 x
Waardeer dit artikel:
348 votes, average: 2,71 out of 5348 votes, average: 2,71 out of 5348 votes, average: 2,71 out of 5348 votes, average: 2,71 out of 5348 votes, average: 2,71 out of 5
(2,71)
(Inloggen is vereist)

Duitsers maken vuist tegen Google, Apple en Uber

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 juli 2015, 09:57

Leestijd: 1 minuut

Een gemeenschappelijke vijand maakt vele vrienden. Onder dat adagium hebben de Duitse autobouwers BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen een pact gesloten om de opmars van technologiereuzen in de autosector te kunnen keren. Met de gezamenlijke overname van kaartenmaker Here van Nokia garanderen de Duitsers dat ze baas blijven in zelfsturende auto’s.

Het is voor het eerst dat de Duitse autoreuzen gezamenlijk optrekken. Er staat dan ook veel op het spel. Naar verwachting zal de markt van zelfsturende auto’s ongeveer 50 miljard dollar gaan omvatten. Niet voor niets dat Silicon Valley volop bezig is zich in deze automarkt te nestelen. Kaartenmakers zijn daarbij van onschatbare waarde. Nauwkeurige 3D-kaarten zijn nodig om tot op centimeters aan te geven waar de auto rijdt. Eerder al nam taxidienst Uber kaartenbedrijf DeCarta over en Apple Coherent Navigation. Google ontwikkelt zijn kaarten natuurlijk zelf. Wanneer de Duitse autobouwers het beheer over hun zelfsturende auto’s behouden is dat ook gunstig voor het dataverkeer dat weer aan andere partijen kan worden verkocht.

Met de overname van Here zou een bedrag van 2,5 tot 3 miljard euro zijn gemoeid.

Tags: , , , , ,

Jasper Verweij directeur DAT…Bijna miljoen auto's terug…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties