bekeken: 1285 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Eeneiige tweeling runt 40 jaar schadebedrijf

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 28 mei 2019, 15:39

Leestijd: < 1 minuut

Het autoschadeherstelbedrijf dat Wim en Bert Markerink in 1979 samen begonnen aan de Parallelweg 33 in Neede (Gelderland) staat veertig jaar later nog steeds onder hun leiding. Reden voor een jubileumfeest, dat afgelopen vrijdag plaatsvond.

markerink-ppg2De nu 63-jarige ééneiige tweeling werkt nog steeds fulltime in de onderneming, die inmiddels tien medewerkers telt. Plannen om gas terug te nemen of de zaak te verkopen zijn er niet, zegt Wim Markerink. “Als je plezier hebt in je werk en je gezondheid het toelaat, waarom zou je dan stoppen?”

PPG

Autoschadebedrijf Markerink is gecertificeerd volgens de Focwa (Hiqure) norm en Duurzaam Repareren. Voor de spuitklussen wordt sinds jaar en dag Maxmeyer gebruikt van lakleverancier PPG. Alle schuur- en spuitwerk vindt al dertig jaar plaats in cabines, niet zomaar in de werkplaats. Door voortdurend innoveren en openstaan voor nieuwe technieken en hulpmiddelen is het bedrijf uitgegroeid tot een hersteladres voor alle automerken en verzekeringen. Ook restaureren en overspuiten van oldtimers behoort tot de dienstverlening. “Dankzij de investeringen, bijvoorbeeld in apparatuur voor uitlijnen en kalibreren, spotrepair, ruitreparatie en uitdeuken zonder spuiten, kunnen we zo’n 95 procent van alle autotechnische werk in eigen huis uitvoeren. Dat is belangrijk, zeker in een landelijk gebied als Neede. Je loopt niet even naar de merkdealer.”

Voorbewerking

Tijdens het jubileumfeest, opgeluisterd door spreker/zanger Erik Hulzebosch, namen zo’n zeshonderd klanten en relaties een kijkje achter de schermen. Wim (rechts op de foto) en Bert zijn nog volop in de werkplaats te vinden, bezig met voorbewerking en spuiten. “Hoe je het volhoudt om vier decennia met je broer een bedrijf te runnen? Ach, als er wat mis gaat kun je gaan grommen, maar je moet toch samen verder.”

Tags: , , , , ,

Rocar-Tech organiseert avonden…VOC start samenwerking met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties