fbpx
bekeken: 1105 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Eerste elektrische Mini geïntroduceerd

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 9 juli 2019, 15:12

Leestijd: < 1 minuut

In Rotterdam is op 9 juli de allereerste volledig elektrische Mini geïntroduceerd. De productie van de Mini Cooper SE, ofwel de Mini Electric, start in november 2019, aanvankelijk alleen in Oxford.

Pieter Nota, lid van de raad van bestuur van de BMW Group, noemde Rotterdam een passend decor voor de introductie, “omdat deze stad simpelweg belichaamt waar het bij Mini allemaal om draait: stedelijk, scherp en vooruitstrevend. Het is ook een plek die elektromobiliteit omarmt en daarvoor een uitgebreide laadinfrastructuur biedt. In een notendop: het is een stad die naar de toekomst wijst. Dat is ook onze benadering bij BMW.”

Batterij

De volledig elektrische Mini heeft een actieradius van 235 tot 270 kilometer, mede afhankelijk van de gekozen modus. Er is een sportieve Sport-modus en een comfortabeler Mid-modus, die eventueel te combineren is met de besparende instelling Green of Green+. De batterij, opgebouwd uit twaalf modules, is in 35 minuten volledig opgeladen. Dit kan aan het lichtnet, wallbox of laadpaal tot 50 kW. De voorin gelegen elektromotor levert een vermogen van 184 pk (135 kW). Het direct beschikbare koppel bedraagt 270 Nm. Hiermee is een sprint van 0 tot 60 kilometer per uur mogelijk in 3,9 seconden en van 0 tot 100 in 7,3 seconden. De topsnelheid is begrensd op 150 kilometer per uur.

Hoewel de elektromotor aanzienlijk kleiner en lichter is dan een verbrandingsmotor weegt de Mini Electric nog altijd 1365 kilogram. Dat is 145 kilogram zwaarder dan de driedeurs Mini Cooper S met Steptronic transmissie.

Stadsvervoer

De Mini Electric is in Nederland te koop vanaf 34.900 euro en zal vooral als stadsauto in de markt gezet worden. De bagageruimte is met 211 liter immers beperkt, hoewel die is uit te breiden tot 731 liter wanneer de achterbank is neergeklapt.

Tags: , , ,

Vmbo-jongens willen…Klokkenluider brengt PSA in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties