bekeken: 1390 x
Waardeer dit artikel:
84 votes, average: 2,84 out of 584 votes, average: 2,84 out of 584 votes, average: 2,84 out of 584 votes, average: 2,84 out of 584 votes, average: 2,84 out of 5
(2,84)
(Inloggen is vereist)

Eigen batterijenfabriek Volkswagen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 november 2016, 09:41

Leestijd: 1 minuut

Matthias Müller, ceo van Volkswagen AG, heeft aangekondigd dat de VW-groep in Duitsland een eigen fabriek voor batterijen gaat bouwen. Daarbij gaat het om accu’s voor volledig elektrisch aangedreven auto’s.

Volgens de Duitse media zal de fabriek in Nedersaksen gebouwd worden. Dat Volkswagen eigen batterijen gaat produceren onderstreept de strategie van de fabrikant om voor de langere termijn in te zetten op elektrische mobiliteit. Eerder gaf Müller aan te verwachten dat in 2025 ongeveer een kwart van alle door Volkswagen geproduceerde auto’s (verdeeld over ruim dertig modellen) er een met een elektrische aandrijving zal zijn.

Vorige maand startte Daimler de bouw van een tweede accufabriek, nabij zijn dochterbedrijf Accumotive in Kamenz (deelstaat Saksen). Daimler investeert omen nabij een half miljard euro in wat een van Europa’s grootste accufabrieken moet worden.

Tags: ,

63% alle import afkomstig uit…Valeo stapt in big data
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties