bekeken: 2694 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,70)

Eigen testcenter in Ivalo voor Hankook

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 december 2015, 12:36

Leestijd: < 1 minuut

Kort nadat Michelin onthulde het door hen gebruikte testcentrum in Ivalo te kopen, maakt Hankook bekend in datzelfde Finse plekje een eigen testlocatie te zullen openen. De poolcirkel is gewild bij de auto-industrie vanwege de extreme omstandigheden. Zo gebruikt Bridgestone het wat zuidelijker gelegen Vidsel in Zweden.

Om het testcentrum te realiseren zocht Hankook een partner die bekend is met de materie: Test World. In de nabijheid van het eigen tescentrum (Mellatracks) van Test World ontwikkelt dat bedrijf een locatie die exclusief voor Hankook wordt ingezet. Er is kort na de ondertekening van de overeenkomst gestart met de bouw, die over een jaar zal zijn afgerond.

Het centrum in Ivalo, dat zo’n 300 km boven de poolcirkel ligt, zal onder verantwoording vallen van het R&D-centrum dat Hankook in Duitsland heeft. Ten opzichte van wat zuidelijker gelegen gebieden biedt Ivalo een grote garantie dat het extreme winterweer daadwerkelijk voorhanden is, gedurende een groot deel van het seizoen.

Hankook intensiveert de ontwikkelinspanningen omdat het merk steeds vaker gekozen wordt als eerstemontagepartner, ook door de premium-merken uit Duitsland en dat vereist een meer Europese oriëntatie.

Tags: , , , , ,

Zestig Audi-modellen in 2020Dertig procent meer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties