bekeken: 1328 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,68)

Elektrische Mini komt eraan

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 oktober 2016, 08:20

Leestijd: < 1 minuut

Binnenkort wordt de introductie verwacht van de eerste plug-in hybride Mini. De allereerste serie-ontwikkeling van deze auto is bijna afgerond. Het model combineert een brandstofmotor met een elektromotor.

“Met dit model willen we de Miniklanten overtuigen van de voordelen van elektrisch rijden”, aldus Sebastian Mackensen van Mini. Voor het eerste plug-in hybride model van Mini is vooral gefocust op compromisloos rijplezier met een belangrijke rol voor het intelligente energiemanagementsysteem dat de samenwerking regelt tussen brandstof- en elektromotor.

Het oplaadpunt van de hogespanningbatterij is bij de Mini discreet geïntegreerd in het linker schutbord, terwijl in het interieur alles normaal lijkt. De start-/stopknop in het midden van het dashboard is geel gekleurd in plaats van rood. De toerenteller is vervangen door een display dat de krachtreserve van de elektromotor toont tot het moment dat de brandstofmotor start. Dit laatste is afhankelijk van de gereden snelheid en hoe diep de bestuurder het gaspedaal indrukt.

De elektrische Mini maakt volledig gebruik van het koppel van de elektromotor. De trekkracht is vanaf stilstand al direct beschikbaar voor een krachtige acceleratie. Ook op hogere snelheid, buiten de stad, kan de auto volledig elektrisch rijden. De hogespanningbatterij is bij de Mini geplaatst onder de achterbank.

Tags: , ,

Blauw milieuvignet van de baanPiet Bochane (70) overleden
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties