bekeken: 800 x
Waardeer dit artikel:
12 votes, average: 2,13 out of 512 votes, average: 2,13 out of 512 votes, average: 2,13 out of 512 votes, average: 2,13 out of 512 votes, average: 2,13 out of 5
(2,13)
(Inloggen is vereist)

Engie neemt EVBox over

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 maart 2017, 08:14

Leestijd: 1 minuut

Energieleverancier Engie heeft EVBox, het bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, overgenomen. Dat maakten beide partijen gisteren bekend tijdens het Revolution 2017 evenement in Amsterdam.

EVBox heeft al meer dan 40.000 laadstations geïnstalleerd, verspreid over twintig landen. Met de overname wil Engie wereldwijd de grootste speler zijn op het gebied van groene mobiliteit.

Globale speler

“Engie ziet de overname van EVBox als een strategische stap naar een volledig nieuw energieparadigma waar de wereld naar verschuift”, aldus Thierry Lepercq, vicepresident bij Engie. “Het is ook de eerste grote investering van Engie in één van haar meest snelgroeiende strategische prioriteiten. Engie en EVBox delen een gemeenschappelijke visie in elektrische mobiliteit en hebben de overtuiging dat wanneer ze hun capaciteiten combineren, dit een unieke opportuniteit met zich meebrengt om een globale, toonaangevende speler te creëren inzake laadoplossingen voor elektrische voertuigen dat enkel gepositioneerd is om klanten heel aantrekkelijke laad- en energieoplossingen aan te bieden.”

Tags: , , , ,

Meer rendement met…'Opvallend weinig problemen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties