fbpx
bekeken: 2124 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Erik Meems van Century naar Pon

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 juli 2020, 15:14

Leestijd: < 1 minuut

Erik Meems, directeur/eigenaar Century Autogroep, treedt per 1 september toe tot de directie van Pon Automotive in Leusden. In zijn nieuwe rol als Vice President Retail wordt hij verantwoordelijk voor het Retail- & Dealerbeleid voor de VAG-merken in Nederland.

Daarbij horen de vestigingenstructuur en de ontwikkeling van (online) systemen en processen, voor de samenwerking tussen fabrikanten, Pon en de dealers. Daarnaast zwaait hij binnenkort de scepter over de dealerbedrijven waarvan Pon volledig of deels eigenaar is – bijvoorbeeld de dealers in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen.

Theodoor Vis

Meems wordt bij Century als algemeen directeur opgevolgd door Theodoor Vis, (foto LinkedIn) die de afgelopen ruim twaalf jaar juist bij Pon actief was, in wisselende functies. Op dit moment is hij er Manager Sales Volkswagen. Meems en Vis hebben de afgelopen 12,5 jaar veelvuldig samengewerkt. In de praktijk betekenen de wisselingen van Century naar Pon vice versa dat Meems eveneens aan zijn opvolger in Groningen leiding gaat geven. In de directie treft Vis ook John Hofmeijer, Peter de Jong en Corey Stam.

Showrooms

In de afgelopen ruim acht jaar bracht Meems via overnames, sluitingen van showrooms en werkplaatsen “onze vestigingenstructuur voor de toekomst op orde.” Onderscheidend waren volgens hem de Century-Campus in Groningen, wasstraat, Kalkhoff e-bikes en eigen Occasion Center-formule. “Een gezond bedrijf, met marktaandelen die hoger zijn dan landelijk, en met nog enorm veel kansen tot groei.” Hij blijft overigens eigenaar c.q. meerderheidsaandeelhouder van Century Autogroep en treedt er toe tot de Raad van Commissarissen.

Tags: , , ,

Snellaadstation honderd…Tweede seizoen Bovag-kanaal…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties