bekeken: 1967 x
Waardeer dit artikel:
2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5
(4,50)
(Inloggen is vereist)

Europa stelt automotive agenda vast naar 2030

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 31 oktober 2017, 10:13

Leestijd: 1 minuut

De Europese Commissie heeft onlangs in een zitting van de Groep van Hoog Niveau het Gear 2030-rapport bekrachtigd. Hierin stellen de lidstaten hun gezamenlijke agenda vast met betrekking tot concurrentievermogen en duurzame groei van de automotive industrie in de Europese Unie.

In het rapport erkent de groep dat de automotive sector een centrale plaats geniet in het Europese industriële landschap en dat die automotive industrie op een omslagpunt is aangekomen. De industrie zal moeten inspelen op de opkomende digitale revolutie, autonoom en connected rijden, milieu- en maatschappelijke kwesties, en een groeiende globalisatie.

Europa focust daarbij op connected en autonoom rijden, en op zero emissie voertuigen. Daarbij erkent de groep dat schonere verbrandingsmotoren een belangrijke rol zullen spelen in de transformatie van de sector, vooral in het geval van de zware bedrijfswagens.

Het volledige Gear 2030-rapport is exclusief toegankelijk voor lezers met een Aftersales Plus account. Log in met uw gegevens of vraag een gratis account aan door op de registreer-knop te klikken.


Tags: , , ,

REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties