bekeken: 2928 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Europa’s duurzaamste autobedrijf staat in Hengelo

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 5 juli 2017, 09:20

Leestijd: 2 minuten

Medio juni werd het geopend, Europa’s duurzaamste autobedrijf – volgens Volvo-dealer Harrie Arendsen. Het fonkelnieuwe gebouw staat in Hengelo (Ov.) en brengt op tientallen ingenieuze manieren het aspect duurzaamheid tot uiting. ‘Circulaire economie onder één dak’, zo luidt het eigen statement.

Aftersales Magazine nam een kijkje en kwam tijd te kort. Wat te denken van een lunchtafel gemaakt uit honderden stukken resthout? Of van vloerbedekking met restanten van visnetten als bronmateriaal?

De oplossingen in het pand variëren van warmte- en koudeopslag in de bodem tot zonnepanelen op het dak (424, besparing in 25 jaar minimaal 472.000 euro); van vleermuiskasten aan de buitenwand tot kantinestoelen uit gerecyclede PET-flessen. Het gebouw is bij zijn ontwerp georiënteerd op de zon, wat zorgt voor gratis licht en warmte. Ook de werkplaats werd op tal van manieren ‘groen’ gemaakt.

In editie 10 van 2016 blikten we trouwens al vooruit op dit bijzondere project.

De fotoreportage met alle ins en outs over het meest duurzame autobedrijf van Europa is exclusief toegankelijk voor lezers met een Aftersales Plus account.
Log in met uw gegevens of vraag een gratis account aan door op de registreer-knop te klikken.


Tags: , , ,

REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

    Geen zoekresultaten gevonden.

Laatste reacties