bekeken: 1118 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

EV populairder bij leaserijders Athlon

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 20 februari 2019, 15:16

Leestijd: 2 minuten

Volkswagen was in 2018 het populairste elektrische leaseautomerk bij Athlon. De Hyundai Kona Electric werd door leaserijders vorig jaar het meest besteld. Dat meldt de mobiliteitsprovider na analyse van eigen data.

Bij de modellen was in 2018 de Volkswagen e-Golf de meest gereden volledig elektrische leaseauto bij Athlon. De top-vijf wordt aangevuld met achtereenvolgens de Nissan Leaf, Tesla Model S, Opel Ampera-E en BMW i3. In 2017 werd de lijst nog aangevoerd door de Tesla Model S.

Oplaadpunten

Het populairste merk voor elektrische leaseauto’s was bij Athlon in 2018 eveneens Volkswagen. Op twee en drie eindigden Tesla en Nissan. In 2017 bestond de top-drie uit Tesla, Volkswagen en Hyundai. Marchel Koops, algemeen directeur Athlon Nederland: “Steeds meer zakelijke rijders gaan de voordelen van elektrisch rijden inzien. Dat is ook te danken aan de verbeterde omstandigheden zoals oplaadpunten en de grotere actieradius. Kijkend naar de markt en het aanbod is 2018 echt een omslagpunt geweest voor EV. Dat voorspelt veel goeds voor dit jaar.”

Elektrische Hyundai

Opvallend is de opmars van Hyundai, zowel op merk- als modelniveau. Kijkend naar de bestelde, volledig elektrische leaseauto’s gaat het merk aan kop bij Atlon. Modellen van Volkswagen en Nissan werden daarnaast het meest besteld. “Het percentage bestelde elektrische leaseauto’s is afgelopen jaar met de helft toegenomen. Dat laat zien dat de eerste serieuze stappen zijn gezet in de overgang naar zakelijk EV. We zijn er natuurlijk nog niet, maar met aantrekkelijke nieuwe modellen die zich aandienen op de markt, zoals de Tesla Model 3, Mercedes-Benz EQC, Audi e-tron en de elektrische Kia Soul, zijn onze verwachtingen hooggespannen.”

Meest bestelde leaseauto 2018 (EV)      Meest bestelde easeauto 2017 (EV)

1. Hyundai Kona Electric 1. Volkswagen e-Golf
2. Volkswagen e-Golf 2. BMW i3
3. Jaguar I-Pace 3. Opel Ampera-E
4. Nissan Leaf 4. Tesla Model S
5. Tesla Model S 5. Hyundai Ioniq

Traditionele brandstof

Kijkend naar het populairste automerk op basis van traditionele brandstof, spant Renault al een aantal jaren de kroon onder leaserijders van Athlon. De Franse autofabrikant is over het algemeen ook het populairste automerk onder mannelijke leaserijders. Voor vrouwen is dat Peugeot. Dit wijkt af van de meest gereden autotypes onder de seksen: de populairste leaseauto onder mannen is de Peugeot 308 SW en bij vrouwen de Volvo V40.

Tags: , , ,

Wensink: goedkeuring ACM…Controle apk op roetfilter…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties