bekeken: 763 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

EV van grote invloed op schadeherstel

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 6 maart 2020, 14:08

Leestijd: < 1 minuut

De oprukkende elektrische auto heeft grote gevolgen voor schadeherstel. Trendonderzoeker Arno Onink concludeerde dit als voorschot op de binnenkort te verschijnen EV-monitor tijdens het schade-event van kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders op 5 maart in Bunnik.

In de EV-monitor, een co-productie van Automotive Insiders en onderzoeksbureau Trend-Rx, waar Onink directeur-eigenaar van is, geeft een uitgebreid inzicht in de impact die elektrisch rijden op alle segmenten van de sector heeft.

Onink gaf de aanwezigen ter overweging mee dat de scepsis waarmee door sommigen naar elektrisch rijden wordt gekeken volslagen onterecht is: elektrisch rijden komt eraan en dat gaat grote gevolgen hebben. “Eind van dit decennium telt ons wagenpark 2,2 miljoen elektrische auto’s en je kunt daar beter nu maar vast ervaring mee opdoen.”

Aftersales

De onderzoekers herkennen zich niet in het zwarte scenario dat de Bovag schetst dat de aftersalesbehoefte door de elektrische auto zal afnemen. “Bovag heeft onvoldoende rekening gehouden met de groei van het wagenpark, waardoor de daling gecompenseerd wordt”, aldus Onink.

Specifiek voor de schadesector zal de elektrische auto betekenen dat er geïnvesteerd moet worden in opleidingen en apparatuur. “Bovendien zijn de marges op onderdelen beduidend lager dan bij auto’s met verbrandingsmotoren. Ook zal de schadefrequentie en het type schade significant verschillen door het verschil in gewicht tussen een elektrische auto en een auto met verbrandingsmotor.”

Poll

Via Menti.com werd aan de aanwezigen gevraagd of zij verwacht dat er aan elektrische auto’s meer te verdienen is dan aan auto’s met een verbrandingsmotor. 63 procent denkt van wel, omdat specialistisch werk nu eenmaal beter betaald wordt. 38 procent denkt van niet.

In het rapport wordt een en ander uitgebreid cijfermatig onderbouwd. Het rapport zal in april verschijnen en is dan te bestellen.

Wagenpark NL groeit sneller…BREAKING: AUTOTECHNICA…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties