Events

Smart Mobility: anyhow & anywhere

Welke nieuwe mobiliteitsconcepten worden momenteel door het publiek omarmd? Welke innovaties beklijven en welke niet? Welke MaaS-producten kunnen zich verheugen op groeiende belangstellingAutomotive Insiders, in samenwerking met TrendsinAutoleasing, presenteert op 5 februari op een congres de verse resultaten van het grootschalige consumentenonderzoek: Smart Mobility Monitor 2020. Een congres voor zowel aanbieders van mobiliteitsproducten als de afnemers daarvan.

Na de presentatie van de Monitor door Peter Mulder van Improof Research zullen enkele belangrijke spelers in de markt door dagvoorzitter Frank van Klink aan de tand worden gevoeld.

KPMG zal het landschap schetsen van het nieuwe ‘ecosysteem’ van mobiliteit in Nederland. Eerder stelden de consultants al dat de Nederlandse automotive sector, inclusief leasemaatschappijen en verzekeraars, de opkomst van de ‘connected car’ onderschatten. Ziet men daar nu verandering in?

Leer ook over het opmerkelijke initiatief van ING (!) op het gebied van autodelen. Een corporate startup binnen ING rondt momenteel hun pilot af. Tipje van de sluier: voeg IOT, de opkomst van de deeleconomie en de veranderende automarkt bij elkaar en het is, volgens ING, een logische stap naar dit nieuwe online platform voor asset sharing.

Hoe de automotive sector de mobiliteitstransitie denkt te tackelen, horen we ook van henzelf. Zo worden de eerste ervaringen van het MaaS-project op de Amsterdamse Zuidas gedeeld.

Kortom, wordt wijzer van dit Smart Mobility Congres

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.


Autoschadeherstel: Veiligheid gegarandeerd?!

In discussies over schadeherstel ging het de laatste jaren vooral over de kwaliteit van het werk en de daarmee samenhangende veiligheid van de inzittenden. Kampen stonden en staan regelmatig tegenover elkaar. Voor Automotive Insiders de hoogste tijd om ‘veiligheid’ als thema op de eventagenda te plaatsen.

Tijdens dit AI-event wordt ‘Dossier Schade’ door onderstaande sprekers vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

De aftrap komt van Gerben Batstra, Director Customer Service Volvo Nederland.

Arno Onink (directeur-eigenaar Trend-Rx) en Automotive Insiders hebben de taak op zich genomen om de impact van elektrificatie te onderzoeken. Tijdens het event geeft Arno een sneak preview.

In zijn bijdrage zal Paul Dietz (Divisiemanager Toezicht en Beoordeling bij de RDW) duidelijk maken waarom de organisatie zich zorgen maakt over herstel van zware en complexe schades.

Ellen Berends is in dienst bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid en is medeauteur van een rapport over ADAS. Ze kwam met een opmerkelijke conclusie: automobilisten zijn onvoldoende bekend met de werking van ADAS. Welke rol kunnen – of is het moeten? – schadeherstelbedrijven in deze discussie spelen?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties