Events

ibc_algemene_afbeelding

Inburgeringscursus Autobranche

Op 29 maart vindt er weer een Inburgeringscursus Autobranche plaats. De inburgeringscursus is uitermate geschikt voor iedereen die zich professioneel gaat bezighouden met de automotive branche maar nog relatief onbekend is met de sector.

De inhoud van de cursus wordt in overleg met de werkgever en cursist geheel op maat gemaakt. Aan het einde van de cursus heeft de cursist een belangrijke hoeveelheid basiskennis opgedaan om vervolgens veel gemakkelijker en sneller ‘on the job’ die automotive insider te worden die hij of zij graag wil zijn!

De investering per persoon bedraagt 945 euro excl. BTW bij een normale cursusduur van één dag en een cursusgroep van minimaal zes personen. De prijs is inclusief het cursusmateriaal. Het is ook mogelijk om een abonnement tegen gereduceerd tarief af te sluiten voor organisaties die meerdere medewerkers zouden willen laten profiteren van de cursussen van Automotive Insiders.

De cursus vindt plaats in Kasteel Cammingha te Bunnik. Aanmelden kan hier.

telematicacongres_1250

Het 2e Nationaal Telematicacongres

Vanaf mei 2018 zijn fabrikanten verplicht het alarmsysteem eCall in te bouwen in al hun nieuwe auto’s. Daarmee is voortaan elk exemplaar connected. De voertuigproducenten hebben echter niet lijdzaam gewacht op die datum. Ze ontwikkelden het ene na het andere initiatief op het gebied van telematica. Met als doel de klant levenslang aan zich te binden en zo de omzet op onderdelen en arbeid binnen te halen.

Er worden dezer dagen miljarden euro’s geïnvesteerd in platformen die het mogelijk moeten maken alle informatie die de auto én de klant prijsgeeft te verwerken tot een ongekend serviceniveau.

Uiteraard roepen deze ontwikkelingen een tegenbeweging op. Op Europees niveau wordt in Brussel druk gelobbyd voor de beschikbaarheid van data. Het universele kanaal zelf en bedrijven die dit deel van de markt willen bedienen zitten niet stil. Ze ontwikkelen hun eigen platformen en diensten. Maar ook leasebedrijven en de verzekeringsmaatschappijen roeren zich, want de belangen zijn groot – heel groot.

De vraag is natuurlijk wat dat voor úw onderneming gaat betekenen? Op het 2e Nationaal Telematicacongres gaan we daar 19 april antwoord op geven, met een reeks topsprekers.

V.l.n.r. Ken van Ierlant, Bas van der Zijden, Robert Stevens, Ferry Smith, Henk Kooijman, Gerwin Vegter en Kenneth van Dam
V.l.n.r. Ken van Ierlant, Bas van der Zijden, Robert Stevens, Ferry Smith, Henk Kooijman, Gerwin Vegter en Kenneth van Dam

 

Key note speaker is Ken van Ierlant van Virtual Clarity. Hij is expert op het gebied van digitale platforms. Ken zal u in duizelingwekkende vaart de ontwikkelingen schetsen die alle sectoren raken.

BMW heeft inmiddels meer dan 8.5 miljoen connected cars rondrijden en ontwikkelt voor de berijders op basis van de door hen gegenereerde data gratis aanvullende diensten. De autofabrikant heeft ook Cardata gestart en is daarmee de eerste autofabrikant die begonnen is de data ook te verkopen aan derden zoals universele garagebedrijven. Bas van der Zijden is bij de BMW Group Nederland direct betrokken bij al deze ontwikkelingen en zal een schets geven van de huidige én toekomstige ontwikkelingen.

Robert Stevens, directeur GroupAuto International, schetst de mogelijkheden en uitdagingen voor het universele kanaal. Ook komt hij met concrete adviezen.

Uiteraard volgt eveneens de ANWB alle ontwikkelingen met bovengemiddelde interesse. De organisatie heeft al veel ervaring met aftermarketoplossingen om de auto connected te maken. Bovendien beschikt ze over een schat aan data over en van de Nederlandse automobilist. Wat ermee mag en wat de plannen zijn, komt Ferry Smith (Director Public Affairs) vertellen.

Aan de paneldiscussie wordt deelgenomen door Henk Kooijman, directeur van Moove Connected Mobility. Een nog jong bedrijf, dat deel uitmaakt van de Autobinck Holding en inmiddels meer dan vierduizend connected auto’s in Nederland heeft rondrijden. Andere deelnemers aan het congres zijn Gerwin Vegter, marketingdirecteur bij Robert Bosch en Kenneth van Dam, directeur Plan B Company.

Je kunt je hier aanmelden.

ai_golf_1250

Automotive Insiders Golfchallenge

Op veler verzoek zal de Golfchallenge dit jaar weer plaatsvinden op de fraaie baan van Golfclub Heelsum in Gelderland. Letterlijk bovenop de landbouwvelden waar ooit de landingen van de Geallieerden plaatsvonden is een prachtige baan aangelegd. Er is op fraaie wijze gebruik gemaakt van natuurlijke zanddalen. De afgelopen jaren is een aantal holes vernieuwd, dus ook voor wie nieuwe uitdagingen zoekt, heeft de baan veel te bieden.

De Challenge heeft de afgelopen jaren de status verworven van hét golfevent in de autobranche. Nadeel van zo’n mooie reputatie is dat we vorig jaar nogal wat bedrijven en personen moesten teleurstellen. Ook ditmaal is dat een reële mogelijkheid, aangezien alle sponsoren al hebben toegezegd wederom deel te nemen. Reserveer dus snel je flight of persoonlijke deelname.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties