bekeken: 1704 x
Waardeer dit artikel:
220 votes, average: 2,63 out of 5220 votes, average: 2,63 out of 5220 votes, average: 2,63 out of 5220 votes, average: 2,63 out of 5220 votes, average: 2,63 out of 5
(2,63)
(Inloggen is vereist)

Ex-medewerker VS beticht VW van bewijsvernietiging

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 maart 2016, 11:28

Leestijd: 1 minuut

Potentieel bewijsmateriaal in het sjoemelschandaal zou door Volkswagen in de Verenigde Staten zijn vernietigd, in de periode nadat het schandaal was geopenbaard. Dat stelt de advocaat van een begin december jl. ontslagen IT-medewerker, die een rechtszaak is begonnen tegen zijn voormalige baas.

Blijkens onderzoek door Duitse media had de Amerikaanse justitie aangegeven dat de routinematige vernietiging van data tot nader order moest worden gestopt. In het onderzoek naar de softwaremanipulatie in VW’s dieselvoertuigen werd elke bron van informatie van belang geacht. Volgens de in Michigan woonachtige ex-medewerker zijn echter tot begin oktober harde schijven vernietigd, officieel wegens gebrek aan opslagcapaciteit.

Nadat hij daarover intern aan de bel had getrokken en had aangegeven ook justitie te willen informeren, kreeg de klokkenluider ontslag. Volkswagen zegt geen reactie te willen geven omdat het gaat om een geschil tussen werkgever en werknemer.  

Tags: , ,

163.000 (bedrijfs)auto's met…Mercedes-Benz start met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties