fbpx
bekeken: 1476 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Exposanten haken af, autoshow IAA krimpt

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 16 augustus 2019, 11:55

Leestijd: < 1 minuut

De komende editie van de IAA Frankfurt krijgt een duidelijk bescheidener formaat dan de autoshow van 2017. Tal van fabrikanten zien af van deelname, nu de auto-industrie zware tijden beleeft.

De deuren van de consumentenbeurs gaan open op 12 september. Bezoekers kunnen ditmaal niet terecht in de hallen 6 en 10. Ze staan leeg, omdat de vierkante meters vloeroppervlak niet nodig zijn. Slechts in vier hallen worden nieuwe modellen getoond, waaronder de Taycan, als eerste elektrische Porsche. Hal 5 wordt gebruikt voor debatten over de branche, onder meer met milieupartijen; hal 4 is het domein van een oldtimershow in plaats van noviteiten.

VDA

Belangstellenden voor grote merken Toyota, Renault, PSA, Fiat-Chrysler, Volvo en Nissan zullen daar dit jaar vergeefs naar op zoek gaan. De fabrikanten geven aan dat ze de miljoeneninvestering van een stand niet meer in verhouding vinden staan tot de resultaten. Brancheorganisatie VDA erkent dat ditmaal minder autofabrikanten participeren. Anderzijds wijst ze op nieuwe exposanten zoals IBM en Microsoft. “De gehele auto-industrie verandert, dus ook de IAA.”

Tags: , , , , , ,

Tegenvallende resultaten Aston…Nexen Tire breidt productie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties