bekeken: 830 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Fastned mag shops openen bij laadstations

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 januari 2019, 13:44

Leestijd: < 1 minuut

De Raad van State heeft Fastned in hoger beroep in het gelijk gesteld met betrekking tot de aanleg van een shop en toiletten bij twee snellaadstations van Fastned.

Het gaat in de uitspraak om twee locaties, de verzorgingsplaats Velder aan de rijksweg A2 te Liempde en de verzorgingsplaats De Horn aan de rijksweg A7 te Medemblik. Al in 2013 en 2014 zijn voor deze plaatsen vergunningen verleend om er energielaadpunten te openen voor elektrische voertuigen. In 2015 en 2016 weigerde de minister vervolgens aan Fastned een vergunning om op deze plaatsen aanvullende voorzieningen aan te leggen, zoals een shop en toiletten. Die weigering werd in 2017 al succesvol door Fastned aangevochten, maar de staat tekende hiertegen hoger beroep aan.

Hoger beroep

De Raad van State heeft nu bepaald dat de argumenten waarop de minister bezwaar aantekent tegen de aanleg van aanvullende voorzieningen (op grondgebied van de staat) ongegrond zijn.

Fastned oprichter Michiel Langezaal: “Dit is heel goed nieuws voor elektrische rijders. Zij willen ook een kop koffie drinken en naar het toilet gaan, net als mensen met een benzine-auto.”

Tags: , ,

VW breidt inruilpremie uit…Innovam en Integron starten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties