bekeken: 596 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Fastned plant beursgang op 14 juni

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 mei 2019, 13:46

Leestijd: 1 minuut

Fastned, exploitant van een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische voertuigen, publiceert het prospectus voor een notering aan de Amsterdamse beurs. De beursgang staat gepland voor 14 juni.

Voor de realisatie van het netwerk snellaadstations is veel geld nodig. Nadat diverse malen nieuwe obligaties werden uitgegeven, waarmee geld uit de markt werd gehaald, is een beursgang de aangewezen methode om in één keer veel kapitaal te verwerven. Of de beursgang daadwerkelijk op 14 juni plaatsvindt, hangt nog af van economische en marktomstandigheden, de snelheid van de uitrol van de groeistrategie van Fastned en de marktvraag.

Het prospectus maakt melding van een uitgifte van ruim veertien miljoen aandelen. Deze hebben een nominale waarde van 0,01 euro. De uitgiftekoers zal pas vlak voor de beursgang worden vastgesteld en daarmee het bedrag dat de beursgang het bedrijf zal opleveren.

Q1

Tegelijk met de aankondiging van de beursgang maakte Fastned de resultaten van het eerste kwartaal van 2019 bekend. Daarin boekte Fastned een omzetstijging van 236 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2018. Het zou daarmee operationeel break even gedraaid hebben. De operationele kosten werden daarmee gedekt door de inkomsten. Uiteindelijk moest er ook in Q1 nog geld bij, met name vanwege investeringen in de uitbreiding van het netwerk.

Tags: , , ,

Focwa: universeel label…98,4 procent sloopauto wordt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties