bekeken: 671 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Fiat Chrysler en PSA zetten fusie door

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 31 oktober 2019, 09:18

Leestijd: < 1 minuut

De PSA Groep en Fiat Chrysler Automobiles zijn overeengekomen een volledige fusie van beide ondernemingen na te streven op een fiftyfifty basis. Afspraken hieromtrent worden in de komende weken verwacht.

In een persverklaring laten beide autofabrikanten weten ervan overtuigd te zijn dat de fusie een logische stap is voor beide ondernemingen om de uitdagingen op het gebied van toekomstige mobiliteit het hoofd te kunnen bieden.

Nummer 4

Gezamenlijk zijn PSA en FCA goed voor een jaarlijkse output van 8,7 miljoen voertuigen en een gecombineerde omzet van bijna 170 miljard euro. Na de fusie wordt het in grootte de vierde autofabrikant, na Volkswagen, Toyota en Renault-Nissan. De operationele winst bedraagt meer dan 11 miljard euro op basis van de resultaten uit 2018. Door de fusie zou een synergievoordeel behaald kunnen worden van zo’n 3,7 miljard euro. PSA en FCA verwachten dat 80 procent van de synergievoordelen al na vier jaar behaald kunnen worden. De totale, eenmalige kosten daarvoor worden geraamd op 2,8 miljard euro.

Hoofdkantoor

Overigens komt het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming in Nederland. Beursnoteringen zijn gepland voor Parijs, Milaan en New York. Carlos Tavares is de beoogd ceo, in eerste instantie voor een termijn van vijf jaar.

Tags: , , , ,

Hoofdkantoor LKQ van Londen…Privélease is nog een hele…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties