bekeken: 2367 x
Waardeer dit artikel:
90 votes, average: 2,50 out of 590 votes, average: 2,50 out of 590 votes, average: 2,50 out of 590 votes, average: 2,50 out of 590 votes, average: 2,50 out of 5
(2,50)
(Inloggen is vereist)

Film wordt realiteit bij Garvak

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 december 2016, 13:03

Leestijd: 1 minuut

De verhaallijn in de film De Marathon is voor de Rotterdamse garage die er in dient als decor op bijna bizarre wijze werkelijkheid geworden. Zowel het verzonnen faillissement van het bedrijf als de ernstige ziekte van de eigenaar is onlangs letterlijk in beeld gekomen.

De belastingdienst heeft, zo meldt het Algemeen Dagblad, vorige maand bij executie de inboedel verkocht van het betreffende autobedrijf – Garvak. Eigenaar Koos van Staveren kampt met een belastingschuld, die hij dacht te voldoen na verkoop van het garagebedrijf. Op die transactie heeft de fiscus echter niet gewacht, zodat nu een leeg pand resteert.

Vorige week kreeg de 73-jarige Van Staveren te horen dat hij kanker heeft. Over de bestrijding daarvan informeren de artsen hem eind deze maand. Een macabere parallel, aangezien de eigenaar in de vier jaar geleden opgenomen film terminale slokdarmkanker krijgt. Zoon Richard van Staveren zegt in het Algemeen Dagblad: “We wisten dat mijn vader een belastingschuld had, maar dachten dat hij het netjes kon afsluiten als hij de garage zou verkopen. Wat wij als eenvoudige automonteurs niet wisten, was dat de belastingdienst daar niet op wacht en dan de inboedel verkoopt.” Overigens heet de (inmiddels gesloten) garage in de film Groteboer.

Zonder receptie

De zonen Richard, Raymond en Martin – alle drie werkzaam in het autobedrijf – hebben gezien de executieverkoop geen recht op ww. Richard van Staveren: “Ik heb 26 jaar ervaring als automonteur en heb al banen aangeboden gekregen. Maar dit is geen prettig einde van onze garage.”

De Marathon speelt zich grotendeels af in en rond de Garvak-garage in het Oude Noorden. Een garage in een woonwijk, zonder receptie en rechtstreekse entree via de werkplaats. Nadat in 2012 de film was uitgebracht en een hit werd in Rotterdam, kreeg het familiebedrijf in bredere kring bekendheid. Verschillende bedrijven benutten de locatie van Garvak voor thema-avonden.

Tags: , ,

Apk-volume licht hoger in 2017ZLM Teletrofee voor ABS…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties