fbpx
bekeken: 1815 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,18)

Financiële sector koploper elektrisch rijden

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 december 2016, 10:53

Leestijd: < 1 minuut

Onderzoek door leasemaatschappij ALD Automotive leert dat de financiële sector en consultancy voorop lopen wat betreft elektrisch rijden: zes procent van de leaseauto’s van financiële instellingen is elektrisch. De branches consultancy (vier procent) en IT (drie procent) staan respectievelijk op de tweede en derde plek.

ALD analyseerde het gebruik en de kenmerken van veertienduizend leasevoertuigen in Nederland. Per branche werden onder meer de gemiddelde consumentenprijs, CO2-uitstoot, verbruik en populairste modellen en merken in kaart gebracht.

Behalve dat de financiële sector vooroploopt wat betreft elektrisch vervoer rijdt de branche ook zuinig (3,8 liter per 100 kilometer) en milieuvriendelijk vergeleken met de andere branches. De IT staat op nummer één als ‘groenst’ rijdende sector, zij stoot gemiddeld 100,5 gram CO2 uit per kilometer. Elektrisch rijden is binnen de makelaardij, landbouw en visserij en bij zakelijke dienstverleners het minst populair. De makelaardij scoort het minst op zuinig en milieuvriendelijk rijden. Vergeleken met de nummer één stoten de leaseauto’s binnen deze sector gemiddeld bijna 1,5 keer meer CO2 uit per kilometer, namelijk 149,5 gram CO2 per kilometer. 

Duurste auto%u2019s

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste bijtelling (25 procent) betaald wordt in de makelaardij, bouw en landbouw & visserij. Het laagste percentage (14 procent) geldt voor de sectoren communicatie en consultancy. Verder blijken de financials gemiddeld de duurste auto’s te rijden. Volvo, BMW,     Volkswagen, Audi en Mitsubishi zijn de populairste merken; meest gewilde modellen zijn er de Mitsubishi Outlander, Volkswagen Passat Variant, Volvo V60, Tesla Model S en Volkswagen Golf VII. Verder ziet de top 5 van branches met de duurste auto’s (in euro’s) er als volgt uit:

1.     Financieel (48.925,-)

2.     Makelaardij (41.714,-)

3.     Opslag en transport (39.489,-)

4.     Groothandel en retail (39.195,-)

5.     Maakindustrie (38.779,-)

Tags: , ,

Directiewijzigingen BMW…Akkoord vergoeding demontage…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties