bekeken: 3699 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

FNV: dinsdag direct stakingen na ultimatum

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 5 november 2018, 17:02

Leestijd: < 1 minuut

De vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben concreet aangegeven op welke plekken dinsdag 6 november “direct om 7.00 uur” stakingen beginnen, mocht Bovag niet ingaat op de eisen van de bonden voor de nieuwe cao Motorvoertuigen.

De genoemde locaties zijn: Stern in Nieuwegein (foto), Century in Assen en Citroën Dijkstra in Assen (24 uur staking). Bij de Broekhuisgarages in Groenloo en Doetinchem wordt aanvankelijk gestart met een verlengde lunchactie. Aanleiding is de tot nu toe niet gehonoreerde eis om de lonen te laten stijgen met 3,5 procent en de zaterdag zijn status van vrijwillige werkdag te laten behouden, waarvoor een toeslag blijft bestaan.

Je weet nooit wanneer

Albert Kuiper, bestuurder FNV Metaal: “We starten direct met ‘je-weet-nooit-wanneer-stakingen’ als Bovag niet ingaat op ons ultimatum voor een goede cao Motorvoertuigen. De eerste drie stakingen starten direct na afloop van het ultimatum, maar daarna kan er elk moment bij iedere garage een staking of actie uitbreken. Bovag wilde niet naar onze laatste ludieke actie komen, maar wellicht luisteren ze wel naar serieuze stakingen.”

De cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven geldt voor ongeveer 85.000 medewerkers.

Tags: , , , , , , ,

Wake-up call op Nationaal…Nieuw label glasherstel:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties