fbpx
bekeken: 683 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Focwa: bereidheid opleiden BBL’ers groot

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 6 mei 2020, 13:54

Leestijd: < 1 minuut

Uit een peiling door Focwa blijkt dat ondanks de coronacrisis meer dan twee derde van de autoschadeherstelbedrijven ook volgend jaar BBL-studenten wil opleiden tot hersteller of spuiter.

Hoewel hun werkaanbod en liquide middelen sterk zijn afgenomen, heerst bij de herstelbedrijven een groot vertrouwen (80 procent) om na deze crisis een goede doorstart te kunnen maken. Dit positieve sentiment uit zich onder meer in de ruime bereidheid (87 procent) om leerlingen ook komend schooljaar op te leiden. Gemiddeld wil een Focwa-bedrijf 1,4 jongeren het vak van hersteller en/of spuiter aanleren. Het motief is dat vakmannen en -vrouwen noodzakelijk zijn om ook in de toekomst te kunnen inspelen op de toenemende complexiteit van voertuigen.

Investeren

Femke Teeling, directeur Focwa: “Schadeherstelbedrijven ondervinden momenteel bijzonder veel hinder doordat er veel minder verkeer op de weg is, en er dus veel minder schades worden gereden. Het zou dus een logische uitkomst zijn als ze het begeleiden van BBL-studenten volgend schooljaar op een lager pitje willen zetten. Al in het begin van de crisis riepen we onze bedrijven op om te blijven investeren in de begeleiding. Onze bedrijven willen wel, nu de jongeren nog. Ik roep hen dan ook op om zich in te schrijven bij een ROC dat autoschadeherstelopleidingen aanbiedt.”

Via www.ikwordschadehersteller.nl vinden jongeren en hun ouders nadere informatie over het vak. Op www.stagemarkt.nl kunnen herstelbedrijven hun BBL-leerplekken aanbieden.

Tags: , , ,

Maha koopt Duitse…Consument voelt niets voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties