bekeken: 459 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Focwa-monitor: leden behouden vertrouwen

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 20 april 2020, 17:40

Leestijd: < 1 minuut

In de nieuwe editie van de Focwa-coronamonitor staat het vertrouwen van de leden in een goede doorstart na de crisis stabiel op 85%. Steeds meer ondernemers (43%) geven echter aan liquiditeitsproblemen te ondervinden.

Van de Focwa-leden maakt 30% gebruik van de diverse aangereikte overheidsmaatregelen. Ten opzichte van vorige week ervaren meer leden (van 63 naar 77%) de gevolgen van de coronacrisis, in de vorm van minder aanbod in de werkplaats. Vergeleken met een jaar geleden zeggen Focwa-leden op dit moment 52% minder opdrachten te hebben. Dat betekent een geschat omzetverlies van 40% in april.

Onderdelen

De hinder die vorige week al werd ervaren ten aanzien van leveringen van onderdelen door (toe)leveranciers kent een kleine verschuiving (van 29 naar 31%). Hierbij bestaan grote verschillen tussen autoschadeherstelbedrijven (36%), autoruitherstelbedrijven (9%) en caravan- en camperservicebedrijven (18%). Verder blijft de sector kampen met liquiditeitsproblemen. 43% van de Focwa-leden geeft aan op dit moment over minder cash te beschikken. De meest gebruikte handreikingen van de overheid zijn dan ook de coulancemaatregelen van de Belastingdienst en het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Webinar

Op dinsdag 21 april zal het kabinet de mogelijke verlichting van de huidige overheidsmaatregelen toelichten. De dag erna praat Focwa de leden tijdens een webinar bij over de mogelijke impact op de schadeherstelsector. Onder anderen directeur Femke Teeling van Focwa is een van de sprekers. Enkele onderwerpen op de agenda: de uitkomsten van de nieuwe coronamonitor, de impact van de 1,5 meter economie op de schadeherstelsector, de stand van zaken van gesprekken met politiek Den Haag en opdrachtgevers.

W&D consultants en WEL…De fetisj van een Donkervoort
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties