bekeken: 1026 x
Waardeer dit artikel:
38 votes, average: 2,50 out of 538 votes, average: 2,50 out of 538 votes, average: 2,50 out of 538 votes, average: 2,50 out of 538 votes, average: 2,50 out of 5
(2,50)
(Inloggen is vereist)

Ford stopt bouwplannen in Mexico

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 januari 2017, 11:02

Leestijd: 1 minuut

Ford schrapt een investering van ruim 1,6 miljard dollar in Mexico. Daar wilde de autofabrikant een nieuwe fabriek gaan neerzetten. Maar onder druk van de aanstaande president Donald Trump is dit nu van de baan.

Eerder liet Trump al weten dat General Motors ook niet goed bezig is, gezien de investeringen die zij de afgelopen jaren in Mexico hebben gedaan, waar nu bijna 20 procent van de GM-productie (voor de Amerikaanse markt) plaats heeft. Ook diverse Europese autofabrikanten (o.a BMW en Daimler) zijn in Mexico actief en die maken zich grote zorgen over de plannen van Trump om 35 procent belasting te gaan heffen op producten die uit Mexico de VS binnen komen. Daarnaast heeft hij aangekondigd om mede door een verregaande deregulering, de belastingtarieven voor ondernemingen te halveren. De beide belastingmaatregelen moeten er voor zorgen dat Amerikaanse banen behouden blijven.  

Tags: , , ,

Brandstofcel zal batterij…Solera (ABZ) koopt Autodata
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties