bekeken: 2068 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Fource: stichting goede doelen werknemers

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 10 september 2018, 15:50

Leestijd: < 1 minuut

Fource gaat eigen medewerkers financieel ondersteunen bij het uitvoeren van ideeën voor goede doelen. Aan deze Stichting Fource Foundation stelt moederbedrijf Sator jaarlijks een geldbedrag beschikbaar.

Vervolgens dragen medewerkers ideeën aan, die ze zelf uitvoeren. “Het is aan hen om de inleg van de werkgever te verveelvoudigen, door allerlei initiatieven te organiseren”, vertelt Sator-directielid Maurice Buijzen. Hij is een van de vijf bestuursleden die vanuit Sator en haar dochterondernemingen in de stichting zitting nemen.

Roparun

Fource deed in mei jl. met een eigen team mee aan de estafetteloop Roparun (Parijs-Rotterdam). Er namen 25 collega’s aan deel, die samen bijna veertigduizend euro ophaalden voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Voor  editie 2019 is al ingeschreven, de werving van sponsoren en donateurs begint binnenkort. De nieuwe stichting is echter niet alleen op deze jaarlijkse loop gericht. Ze spoort werknemers nadrukkelijk aan ook andere initiatieven in te dienen, om met geld van de stichting een opbrengst te genereren voor verschillende goede doelen.

Fiscale voordelen

De stichting wil de ANBI-status verkrijgen, om fiscale voordelen te behalen en daarmee een hogere opbrengst. “Met Fource Foundation slaan we twee vliegen in één klap”, zegt HR-director Bas Flenter. “Voor medewerkers is het leuk om samen fundraisingsactiviteiten te organiseren of hieraan deel te nemen. Tegelijkertijd ondersteunen we een paar van de vele maatschappelijke initiatieven die er echt toe doen.”

Tags: , , , , ,

‘Personeelstekort bedreigt…Aanpassen diesel: 'drie- tot…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties